Zamieszczone przez Sebastian75
Jebnięty OCP'ek - Konkluzja.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
01. Kierujemy sprawę do sądu o zniesławienie. Wygrywamy kupę szmalu i kupujemy O3 kombi na full wypasie.0%02. Piszemy radosne pismo z własną opinią i nagraniem video :o) na temat blacharni i wysyłamy kopię do współpracującego z nimi ASO.0%03. Olewamy temat ciepłym moczem i nabijamy się z całej sprawy aż do wystąpienia zajadów.0%04. Inne - niewymienione np. najazd Octavii OCP na Gdów, celowe podtopienie blacharni zalewem, itp...0%0Tagi: Brak
-
-
:diabelski_usmiech Kilka tygodni temu (będąc na wakacjach) przeżyłem pod Bełchatowem potężną ulewę - połączoną z gradobiciem. Po całej tej akcji nawet nie chciało mi się wysiadać z samochodu żeby zobaczyć jej skutki tej imprezy (pomny identycznej sytuacji sprzed kilku lat, gdy moja ówczesna Fabia dostała spore młócki i skończyło się to znacznym uszczupleniem polisy AC).
Szczęście polegało na tym, że albo grad nie był zbyt wyrazisty, albo blacha w O2FL pochodzi z przetopu ze starego dobrego T-34 a gałąź którą oberwałem po relingu dachowym - była z gatunku tych nieszkodliwych. Jednym słowem buda mi ocalała...
...Do czasu, gdy kilka godzin później mój zalatany znajomy, cofając swojego furka na podjeździe swojego domu tak umiejętnie zaprzyjaźnij się ze swoją martwą strefą w lusterku, że skończyło się to lekką modyfikacją mojego zderzaka. No karmę mam jakąś taką qrde krzywą. :shock:
Lekka modyfikacja okazała się warta prawie 6kPLN. ASO (Emida Kraków) w ramach polisy OC sprawcy - wymieniło mi zderzak, reflektor, lampę przeciwmgielną i świateł dziennych, układ spryskiwacza, czujniki parktronika i zasponsorowało samochód zastępczy na okres tygodnia czasu. :szeroki_usmiech
Po długich bojach z ubezpieczycielem (Warta) - udało mi się w końcu od nich wymusić to co chciałem a Octavia pojechała do autoryzowanej blacharni w Gdowie...
Po powrocie, zaciekawiony tym co działo się z moim samochodem i gdzie też on wojażował - przeglądnąłem zapis rejestratora DVR. Oczywiście parę fajnych rzeczy się nagrało (rejestrator spięty jest z zapłonem, więc każde włączenie silnika i minimalny ruch w obiektywie załącza nagrywania 2 minutowych sekwencji).
Kompilację z kilku dziesięciominutowego zapisu zamieszczam poniżej. Niestety DVR to NoName za małe pieniądze, więc jakość dźwięku nie zachwyca, ale po pogłośnieniu na full i użyciu słuchawek, wszystko staje się w miarę czytelne.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=78ZbxbxmuWw[/youtube]
Zapytacie pewnie co było na tych nagraniach? Ano na wejściu dowiedziałem się, że jestem...
[00:03] Pierdolnięty OCePek to będzie robił problemy.
[00:13] Listewki dwie poobijane i tylna szyba jest rysa. Zrób od razu bo to jest jebnięty OCePek kurwa
- przy okazji (może przeczyta) pozdrawiam Misia w niebieskiej koszuli z balonikiem na klacie. :diabelski_usmiech Co ciekawe po tym nagraniu widać ewidentne próby manewrowania przy rejestratorze DVR - komuś (próbując usunąć nagrania?) udało się jedynie zmienić datę w ustawieniach kamery. Stąd reszta nagrań sygnowana jest rokiem -1 i dniem +10...
Później dowiedziałem się, że Gdów jest na tyle zabitą dechami wiochą, że tutejsi blacharze nie widzieli jeszcze auta z drewnianym dekorem... :lol:
[00:30] Tym chyba jakiś drwal jeździ, bo drewna pełno w środku
pod koniec dostało mi się za spora liczbę anten na dachu i po szczęku tylnej klapy bagażnika mniemam, że Panu spodobał się mój prowizoryczny montaż zipami wypadającej wtyczki w gnieździe zapalniczki do zasilania nadajnika krótkofalarskiego i widok jego samego zamocowanego w bagażniku. No mam po prostu wyrzuty sumienia, że skończyłem technikum i później studia techniczne...
[00:46] Ten OCePek technik kurwa popierdolony...
Pan którego aksamitny głos tak znakomicie słychać na nagraniu, nie może zrozumieć dlaczego...
[00:57] Jest kurwa zrzeszony w klubie OCP po chuj jeździ w dużej Octavii Kombi?
Może dlatego, że lubię to auto i zawsze o takim marzyłem? 8) Szkoda, że większość naszych antagonistów nie potrafi tego zrozumieć... :wink:
I na koniec - najważniejsze, że Panowie z Gdowa mają w sobie potencjał. Jak nie twórczy w blacharni, to chociaż przy występach w "Mam Talent". :lol:
[01:12] Tyś kurwa do ósmej został Wujec, ciulu, {śpiewa} We've got the power
Z całej tej sytuacji - najbardziej profesjonalnie zachowało się samo ASO Emida Kraków, współpraca z doradcą likwidacji szkód była naprawdę bardzo przyjemna i wręcz wzorowa (pozdrawiam serdecznie Pana Jakuba, może czyta nasze forum) i z ich pomocą proces naprawy samochodu był całkowicie nieskomplikowany i pozbawiony jakichkolwiek oznak stresu. 8)
Zastanawia mnie niezmiernie fakt, że dosyć często spotykam się z taką opinią na swój temat jak powyżej (zaprzyjaźnieni mechanicy w ASO, blacharze, elektrycy samochodowi związani z marką Skody).
Warsztaty i ASO - ludzi związanych z naszym forum OCP odbierają jako furiatów, gości z wiecznymi pretensjami, czepiających się o wszystko. Czy fakt że auta którymi jeździmy są dla nas czymś więcej jak tylko pudłem do przemieszczania się - jest czymś niezwykłym? Czy to, że wymagamy więcej niż statystyczny klient serwisu - jest naganne? Uważam, że mamy prawo do egzekucji swoich praw i dbania o jakość usług nam świadczonych.
Zapraszam do udziału w ankiecie - wyraźcie swoją opinię na ten temat, głosujcie i śmiejcie się do woli!
-
-
taa ważne, że się bali loga OCP i zrobili dobrze co by się klient nie czepiałmoje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomatono ale chociaż może przez logo OCP robotę zrobili dobrze
Komentarz
-
-
Niech się starają i robią jak najlepiej. Ciekawe, prostackie oryginały - zamiast przecinków i zaimków osobowych to wulgaryzmy stosują. :roll:
Teraz "trochę" wstyd...
Te kamerki to jednak czasem dobra sprawa.
Postawiłem na opcję 2. Daj znać czy ktoś cię przeprosił.Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Ja bym wziął lapka i podjechał na ten warsztat i pokazał to chłopakom :diabelski_usmiech Dopiero wtedy bym się zastanowił co dalej i przedstawił im to co możesz zrobić z tym materiałem.
Jeśli będą "fikać" to można popchnąć sprawę dalej, a jak chcą iść na ugodę to jaka?
Myślę, że obawa przed utratą pracy i odpowiedzialnością karną trochę ostudzi ich zapał do narzekania na OCP :P
Osobiście nie chciałbym być powodem zwolnień chłopaków tylko dlatego, że obgadywali mnie itd. i nie zgłaszałbym tego od razu do właściciela ale, nie pozostawiłbym również tego tak po prostu, żeby po nich spłynęło.
[ Dodano: Sob 15 Cze, 13 14:58 ]
Zamieszczone przez SP9XWWTym chyba jakiś drwal jeździ, bo drewna pełno w środku
I na dodatek ten śpiew
Chłopaki chyba oderwali się od pługa i na co dzień pomykają co najwyżej Favoritką nie ubliżając ich właścicielom gdyż za pewne mają więcej w głowie niż ONI. Szczytem luksusu jest dla nich właśnie drewno w samochodzie :P
Komentarz
-
-
W sumie dobry patent z tym nagrywaniem jak oddajesz takim brykę. Przynajmniej wiesz co z nim robili.
Tak poza już wylewaniem żółci na "jebniętych furiatów OCPkowych" Polak to musi sobie nawyzywać, ponarzekać, pomarudzić.
Dzień do dupy jest jak kogoś chujami się nie "obłoży" . Zamiast pogadać sobie o czymś weselszym chłopaki tylko jadą po każdym pewnie kliencie. A że dzięki nam, co kupują i dają naprawiać maja robotę to już nieważne. Buractwo i wieśniactwo.
Kurcze nie wiem co bym z takim czymś zrobił. Chyba bez specjalnych roszczeń pokazał szfostywu aby wiedzieli że przy dzisiejszej technice klient może sie w łatwy sposób dowiedzieć wielu mniej ciekawych rzeczy. Wydaje mi sie , że jeśli serwis jest profi to "szkolonko" gówniażerii zrobią i przynajmniej udawany szacunek do klienta będzie. Grzeje mnie co w swojej chorej głowie taki cymbał sobie za paranoje i fobie hoduje, ale jeśli mnie nie zna to nie życzę sobie takich tekstów pod moim adresem. Trzeba się szanować, zwłaszcza w konfrontacji z takimi sierściami. IMO
Komentarz
-
-
SP9XWW, wiesz dlaczego, tak jadą po OCP? Bo ostatnio (zimą) przyje..alem się do nich o zapylenie całego auta podczas wymiany tylnego zderzaka :roll: Skończyło się na wypolerowaniu całego samochodu :twisted:
W Emidzie dwa razy naprawiałem szkodę i o ile współpraca z Panem Kubą jest na najwyższym poziomie, to Gdów trzyma stały przeciętny poziom.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Została obrażona najszlachetniejsza w Polsce, krystalicznej moralności, nieskazitelnej sylwetki moralnej brać OCP. Skandal.
Ja tego tak nie zostawię! Do telewizji z tym pójdę, a naprawy będę robił w niemieckich ASO bo na polskie jestem poobrażany.
I niech mi nie dają OIII tylko OIV :!: :!: :!:
Teraz idę się wyśpię, ale rano siodłam koń i ruszam zmyć plamę na honorze OCP!!!
Komentarz
-
-
Już od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna rejestratora, ale teraz wiem na 200% że to co kupię musi też nagrywać dźwięk.
Burak zawsze pozostanie burakiem, żadna reprymenda szefa ani szkolenia tu nie pomoga. Jak się chamstwo ma we krwi to już tak zostaje na całe życie.
Opcja nr 1. najciekawsza, ale zagłosowałem na 2, niech ich chociaż naucza, że swoje prostackie zachowanie i wulgaryzmy pod adesem kogokolwiek mają zostawiać za brama zakładu, a klienta należy szanować bo dzięki nam mają pracę.
kazik4x4, co Ty dzisiaj paliłeś lub piłeśale jak widać jest to dobre :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnkazik4x4, co Ty dzisiaj paliłeś lub piłeśale jak widać jest to dobre :wink:
Myślę, że przy tej skali zniewagi dla miłośników czeskiej motoryzacji spokojnie można zażądać dostępu morza dla Czech. :shock:
Komentarz
-
-
Pełen profesjonalizm 8) Ale może faktycznie się przyłożyli do roboty
Zamieszczone przez kazik4x4Myślę, że przy tej skali zniewagi dla miłośników czeskiej motoryzacji spokojnie można zażądać dostępu morza dla Czech. :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spcWypowiedzmy Czechom wojnę i za chwilę poddajmy się. Oni dostaną dostęp do morza, a my legalną maryśkę i absyntmoje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elpolaccoSzczytem luksusu jest dla nich właśnie drewno w samochodzie :P
Zamieszczone przez Alonzo_Polak to musi sobie nawyzywać, ponarzekać, pomarudzić.Artur
Komentarz
-
-
dobry patent z tym nagrywaniem.
a ci mechanicy... no coz - chamy. Mentalnosc widza serialu Kiepscy i innej tandety.
Szkoda w sumie, ze takie mlody chlopaki, a takie brednie mamrocza.
Ja bym to nagranie pokazal ich przelozonemu oraz w Emidzie - i zapytal co proponuje. Warto by tez wspolnie z ich przelozonym i z nimi obejrzec... Moze by zadzialal element wstydu i zazenowania u nich. Mozna tez zapytac, czy chca aby ich warsztat byl antybohaterem np. w TVN TURBO i na youtubie....
Jakos w kazdym razie powinni Ci wynagrodzic "komentarze" mlodziencow w tym serwisie.
ps. to jaki rejestrator polecasz? Moze tez sobie takie cos sprawie... :-) tyle radosci...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rZamieszczone przez elpolaccoSzczytem luksusu jest dla nich właśnie drewno w samochodzie :P
Przecież najzajebistrzym wozem na świecie jest skoda i to koniecznie octavia!!!
A już octavia z OCP jest szczytem techniki motoryzacyjnej.
Aż dziwne że gumball3000 nie składa się się tylko z samochodów skoda!
Komentarz
-
-
Przezabawne nagranie ! Rejestrator dobra rzecz !
Panowie na filmie to zwykłe chamy i na tym należałoby temat zakończyć.
Straszenie ich zwolnieniem z pracy, sądem, turbokamerą itp to jakieś nieporozumienie.
Pracownicy we własnym gronie (nie publicznie) wymieniali między sobą uwagi. Uwagi głupie i wulgarne ale nie zabronione. Im płacą za naprawianie samochodów, nie za popisy oratorskie :wink:
Wam nigdy nie zdarzyło się ponarzekać (niekoniecznie wulgarnie) na klienta, dostawcę,
szefa, kooperanta?
Skoro większość z Was chce z taką pierdołą lecieć na skargę, to nie dziwcie się, że OCP, może być postrzegane jako grono frustratów.
Komentarz
-
Komentarz